Manchester United richt zich op na slechte week met 3-1-zege

7 nov 2020, 17:21

Na een slechte week waarin Manchester United in de Engelse competitie (1-0 tegen Arsenal) en de Champions League (2-1 tegen Istanbul Basaksehir) verloor, heeft de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer zich bij Everton herpakt met een 3-1-overwinning. Middenvelder Bruno Fernandes was van grote waarde met twee doelpunten en een assist.

De thuisploeg nam na 19 minuten de leiding. De Braziliaan Bernard maakte de openingstreffer. Hij kapte verdediger Aaron Wan-Bissaka uit en schoot de bal in de korte hoek. Bij Everton deed James Rodriguez tachtig minuten mee. De Colombiaanse spelmaker is hersteld van een blessure en werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Cenk Tosun.

Onder aanvoering van Fernandes repareerde Manchester United de schade nog voor rust. De Portugees scoorde twee keer, via een kopbal en een voorzet richting ploeggenoot Marcus Rashford die niet werd beroerd en in het doel viel. In blessuretijd maakte invaller Edinson Cavani zijn eerste goal voor United, op aangeven van Fernandes.

Donny van de Beek kwam tegen Everton niet in actie en bleef op de bank. De van Ajax overgekomen middenvelder wacht nog steeds op zijn eerste basisplek in de Premier League.

Manchester United klimt in de Premier League naar de dertiende plaats. Everton staat vijfde.