Terug

Volg Vandaag Inside

'Manchester United polst voormalig Barça-trainer als tijdelijke opvolger van Solskjaer'

'Manchester United polst voormalig Barça-trainer als tijdelijke opvolger van Solskjaer'

23 nov 2021, 21:58

Manchester United heeft de aandacht verlegd naar de Spaanse trainer Ernesto Valverde in de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen Noor Ole Gunnar Solskjaer. Volgens de BBC heeft de Engelse grootmacht inmiddels al contact gezocht met de 57-jarige coach, die momenteel geen club heeft. Hij zou het seizoen op interim-basis moeten afmaken in Manchester.

Valverde was voor het laatst als trainer actief bij Barcelona waar hij in januari 2020 moest vertrekken. Hij won met de Spaanse club twee landstitels en de Spaanse beker. Met Olympiakos was hij in Griekenland eveneens succesvol en ook bij Espanyol, Valencia en Athletic Bilbao leverde hij goed werk. Valverde heeft geen ervaring in het Engelse voetbal, maar is wel de taal machtig.

Diverse toptrainers hebben al laten doorschemeren dat ze niet voor de vacature op Old Trafford in aanmerking willen komen. Onder hen bevinden zich onder anderen Zinédine Zidane (ex-Real Madrid), Mauricio Pochettino (trainer Paris St. Germain) en ook trainer Erik ten Hag van Ajax.

Onder leiding van assistent-trainer Michael Carrick plaatste ManUnited zich dinsdagavond met een overwinning bij Villarreal (0-2) voor de achtste finales van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.