Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester United ontslaat Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United ontslaat Ole Gunnar Solskjaer

21 nov 2021, 11:37

Donny van de Beek krijgt bij Manchester United een nieuwe trainer. Ole Gunnar Solskjaer heeft na de nederlaag van zaterdag van 4-1 bij Watford, te horen gekregen dat hij moet vertrekken.

United heeft zijn vertrek zondag bevestigd. De Noor was een kleine drie jaar hoofdcoach bij Manchester United, waar hij in december 2018 de Portugees José Mourinho opvolgde. Afgelopen zomer verlengde hij zijn contract nog tot medio 2024. Assistent-trainer Michael Carrick is als tijdelijke vervanger van Solskjaer benoemd. Carrick zit dinsdag op de bank als United een uitwedstrijd tegen Villarreal in de Champions League speelt.

De club uit Manchester gaat op zoek naar een definitieve opvolger voor Solskjaer. Zinédine Zidane en Brendan Rodgers worden in de Engelse media genoemd als mogelijke opvolgers van de vertrokken Noor. Zidane heeft geen club na zijn vertrek bij Real Madrid aan het einde van het vorige seizoen. Rodgers heeft op dit moment Leicester City onder zijn hoede.

Manchester begon nog wel aardig aan het seizoen, maar de topclub is de laatste tijd bezig aan een vrije val. De laatste zeven competitieduels leverden slechts 4 punten op. Manchester is daardoor afgezakt naar de zevende plaats met een achterstand van 12 punten op koploper Chelsea.

Onder leiding van oud-speler Solskjaer eindigde Manchester United in de Premier League achtereenvolgens als zesde, derde en tweede. Een prijs won de club niet onder leiding van de oud-spits.

Solskjaer wilde zaterdag na de beschamende nederlaag tegen Watford nog niet van een vertrek bij United weten. "Ik zet me altijd in voor deze club, dat doe ik al achttien jaar, zolang ik bij de club ben betrokken", zei hij. "We communiceren op een duidelijke manier met elkaar. Als de club overweegt iets te doen, dan is dat tussen mij en de club."

United bedankte Solskjaer zondag voor zijn inzet en benadrukte in een statement dat de Noor altijd een icoon van de club zal blijven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.