Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester United neemt in Spanje afstand van Granada

Manchester United neemt in Spanje afstand van Granada

9 apr 2021, 01:01

Manchester United heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League gewonnen van Granada. In Spanje deden de Engelsen dat met 2-0. Donny van de Beek viel kort voor tijd in bij de formatie van coach Ole Gunnar Solskjær.

Na ongeveer een half uur zette Marcus Rashford de Engelsen op voorsprong. De international controleerde de bal fraai, na een pass van ver van de Zweedse verdediger Victor Lindelöf. Hoewel Manchester United vrijwel voortdurend balbezit had, was het eigenlijk pas de eerste echte kans. Opvallend genoeg had even eerder routinier Roberto Soldado aan de andere kant nog in het zijnet geschoten.

Na de hervatting waren er ook wel kansjes voor de Spanjaarden. Zo werd een schot van Carlos Neva een kwartier voor tijd maar net geblokt door een Engelse verdediger. In de slotfase benutte Bruno Fernandes nog een strafschop voor de club uit Manchester.

Op Old Trafford mist United bij de return straks in elk geval Scott McTominay, Luke Shaw en Harry Maguire, die zijn geschorst na een gele kaart die ze tegen Granada kregen.

Manchester United won de Europa League in 2017 door in de finale Ajax te verslaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.