Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester United meldt zich in top 3 na klinkende 6-2 thuiszege

Manchester United meldt zich in top 3 na klinkende 6-2 thuiszege

20 dec 2020, 20:33

Manchester United heeft voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd in de Premier League gewonnen. De ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer was op Old Trafford veel te sterk voor Leeds United: 6-2. Oud-Ajacied Donny van de Beek moest bij de thuisclub weer genoegen nemen met een invalbeurt in de slotfase.

Scott McTominay scoorde twee keer in de eerste 3 minuten van het duel. Daarmee brak de 24-jarige Schot een record in de Premier League. Duncan Ferguson (16 januari 2000) en Ryan Giggs (18 november 1995) hadden vanaf de aftrap beiden ooit 4 minuten nodig in de hoogste Engelse competitie om twee treffers te produceren

De andere doelpunten van de ManUnited kwamen voor de rust (4-1) op naam van Bruno Fernandes en Victor Lindelöf. Na de pauze troffen Daniel James en opnieuw Fernandes (strafschop) doel. Voor Leeds scoorden Liam Cooper (4-1) en Stuart Dallas (6-2).

Dankzij de klinkende zege en de misstappen van de concurrenten Tottenham Hotspur (0-2 tegen Leicester City) en Southampton (0-1 tegen Manchester City) klom ManUnited naar de derde plek. De ploeg van Solskjaer heeft 5 punten minder dan koploper Liverpool, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

ManUnited is dit seizoen in de Premier League nog foutloos in zes uitwedstrijden (18 punten). "Als we echt voor de titel willen meedoen, moeten we nu ook thuis volop gaan winnen", erkende Solskjaer onlangs. De Engelse grootmacht was in 2013 voor het laatst landskampioen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.