Manchester United maakt einde aan zegereeks Manchester City

7 mrt 2021, 20:32

Manchester United heeft een einde gemaakt aan een indrukwekkende zegereeks van stadgenoot Manchester City. De stadsderby in het stadion van City eindigde verrassend in 0-2 voor United. Het was voor de koploper van de Premier League de eerste misstap na een ongekende serie van 21 overwinningen in alle competities.

United kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Bruno Fernandes benutte een strafschop. Luke Shaw zorgde kort na de rust voor 0-2. City, zonder verdediger Nathan Aké, kon daar aanvallend niets tegenover stellen. Invaller Phil Foden miste in de slotfase nog wel een grote kans op 1-2, kort nadat Anthony Martial had verzuimd om de derde goal namens United te maken.

De derde competitienederlaag deed Manchester City niet heel veel pijn. De ploeg van coach Pep Guardiola koestert nog altijd een voorsprong van 11 punten op nummer 2 Manchester United.

Volgens Fernandes is de titelrace met nog tien wedstrijden te spelen nog niet beslist. "Dit is geen sprint, maar een marathon", zei de Portugese middenvelder wiens ploeggenoot Donny van de Beek ontbrak in de wedstrijdselectie. "We moeten alleen naar onszelf blijven kijken."

Guardiola complimenteerde ManUnited met het vertoonde spel. "Maar het zal in de berichtgeving wel weer voornamelijk over ons gaan, omdat we hebben verloren. Maar het nieuws zou juist moeten zijn dat we 21 wedstrijden op rij hebben gewonnen. Er staan nu nog altijd 30 punten op het spel, dus we moeten opnieuw beginnen met het winnen van wedstrijden."