Manchester United vernedert LASK Linz en kan kwartfinale nauwelijks nog ontgaan

12 mrt 2020, 21:58

Manchester United heeft donderdag een flinke stap gezet op weg naar de kwartfinales van de Europa League. De Engelse club versloeg LASK Linz: 0-5. De return is over een week in Manchester.

De Nigeriaanse aanvaller Odion Ighalo opende in de 28e minuut de score voor Manchester. Daniel James verdubbelde in de 58e minuut de voorsprong. De Nederlander Tahith Chong verving James in de 71e minuut. Even later nam Juan Mata de derde treffer van United voor zijn rekening. Mason Greenwood en Andreas Pereira scoorden in blessuretijd ook nog.

LASK Linz, dat vanwege het coronavirus voor lege tribunes speelde, schakelde in de vorige ronde AZ uit. In de groepsfase bleven de Oostenrijkers PSV voor.

Basel

FC Basel heeft de plaats bij de laatste acht ook in zicht. De Zwitsers, nog zonder de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel, wonnen van Eintracht Frankfurt: 0-3. In Duitsland bleven de tribunes ook leeg.

Medipol Basaksehir uit Turkije versloeg FC Kopenhagen uit Denemarken in het eerste duel in de achtste finales: 1-0. Edin Visca benutte kort voor tijd een penalty.