Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester United-icoon Rooney in de bres voor Ten Hag: 'Ze gaan niet door het vuur voor hem'

13 mei 2024, 10:00

Manchester United-icoon Wayne Rooney springt in de bres voor Erik ten Hag. De Nederlandse trainer staat flink onder druk bij The Red Devils, maar oud-voetballer Rooney hoopt dat Ten Hag blijft.

Afgelopen zondag verloor Manchester United voor de veertiende keer dit seizoen in de Premier League, dit keer op Old Trafford van Arsenal met 0-1. "Als manager neem je verantwoordelijkheid. Het is jouw team, jouw tactiek, jouw opstelling. Ik zou graag zien dat hij meer tijd krijgt, want ik denk dat hij een goede manager is die de boel weer op de rit kan krijgen", zei Rooney bij Sky Sports. "Helaas zit er veel druk op het moderne voetbal en wordt er van clubs geëist dat ze succesvol zijn. Daarom zie je dat managers snel ontslagen worden."

"De manier waarop ze op dit moment wedstrijd verliezen is armoedig", stelt Rooney. Ten Hag vertelde in zijn interview na afloop van het duel tegen Arsenal dat zijn elftal deze keer wel met de goede instelling het veld op was gestapt, waarmee hij aangaf dat het tegen Crystal Palace niet het geval was. "De spelers moeten naar zichzelf kijken als de coach dat soort dingen zegt. Als ik mijn coach dat zou horen zeggen dan zou ik het er niet bij laten zitten. Het lijkt erop dat de spelers proberen het seizoen uit te zitten. Ze gaan niet door het vuur voor hem", aldus Rooney.

Ten Hag wijt nederlagen aan vele geblesseerde verdedigers

Ten Hag wijt de vele nederlagen van dit seizoen aan een gebrek aan verdedigers. In de thuiswedstrijd van zondag tegen Arsenal (0-1) miste de Nederlander in zijn defensie zes man, waardoor hij in die linie opnieuw een beroep moest doen op verdedigende middenvelder Casemiro.

"Ik weet niet waar we zouden staan als we alle spelers aan boord hadden, maar dan hadden we zeker meer punten gehad", aldus Ten Hag op de website van de club. "Nu krijgen we veel kansen en doelpunten tegen. Vorig jaar hielden we van alle clubs in de Premier League het vaakst de nul. Als je als team vooruit wil, heb je fitte spelers nodig."

Manchester United staat in de Premier League op de achtste plaats en verloor veertien wedstrijden. Het doelsaldo van het elftal van Ten Hag, dat op 25 mei Manchester City treft in de finale van de FA Cup, is negatief.

Ook Johan Derksen sprong onlangs bij Vandaag Inside in de bres voor Ten Hag. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.