Terug

Volg Vandaag Inside

'Manchester United én Manchester City in de race voor Erik ten Hag'

'Manchester United én Manchester City in de race voor Erik ten Hag'

8 dec 2021, 12:53

Erik ten Hag staat er uitstekend op bij de Europese topclubs. Onder leiding van de 51-jarige Tukker besloot Ajax woensdag tegen Sporting Portugal de groepsfase van de Champions League zónder puntenverlies. Een razend knappe prestatie die ook in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven.

The Telegraph pakt woensdag uit met het nieuws dat Ten Hag in de belangstelling staat van zowel Manchester United als Manchester City. ‘De Ajax-trainer staat op de shortlist om Pep Guardiola op den duur te vervangen. Terwijl Manchester United met Ralf Rangnick zelfs bewust een interim-manager zou hebben aangesteld, omdat het wil afwachten of Ten Hag in mei misschien vrijkomt.’

En volgens het dagblad hengelen niet alleen de twee Engelse grootmachten naar de diensten van de trainer. ‘Mocht Maurcio Pochettino van Paris Saint-Germain uiteindelijk de nieuwe trainer van United worden, dan zullen de Fransen overwegen om Ten Hag als vervanger te halen’, weet The Telegraph.

‘Ten Hag is momenteel gewoon een van ’s werelds meest begeerde trainers’, is dan ook de conclusie van de Britse krant. ‘Wanneer hij zich uitspreekt over zijn toekomst, weergalmen zijn woorden door heel Europa.’

Ten Hag is sinds begin 2018 trainer van Ajax. Hij leidde zijn ploeg tweemaal naar de landstitel en winst van de KNVB-beker. Ajax stond in het voorjaar van 2020 ook bovenaan toen de competitie voortijdig vanwege corona werd afgebroken. Onder leiding van de in Haaksbergen geboren oefenmeester bereikte Ajax in 2019 de halve finales van de Champions League. Na twee mislukte pogingen overwintert de formatie uit de hoofdstad dit seizoen opnieuw tussen de Europese elite, met dank aan zes groepsduels zonder puntenverlies.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.