Terug

Volg Vandaag Inside

'Manchester United en FC Barcelona bereiken akkoord over transfersom Frenkie de Jong'

'Manchester United en FC Barcelona bereiken akkoord over transfersom Frenkie de Jong'

14 juli 2022, 12:11

FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met Manchester United over de transfersom van Frenkie de Jong. Het zou gaan om een bedrag van ruim 75 miljoen euro, wat door bonussen nog kan oplopen tot 85 miljoen euro. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

De Jong (25) maakte onlangs tijdens de interlandperiode van het Nederlands elftal duidelijk dat hij graag in Barcelona wil blijven. De Catalaanse club moet vanwege de financiële problemen echter eerst spelers verkopen voordat het zelf zaken kan doen op de transfermarkt. De Jong, die nog vier jaar onder contract staat in Camp Nou, behoort tot de spelers met de hoogste transferwaarde in de selectie. De Spaanse club betaalde drie jaar geleden 75 miljoen euro om de middenvelder over te nemen van Ajax.

'Ik heb de indruk dat hij wil blijven. Frenkie is gelukkig bij Barça en ik ga alles doen wat in mijn macht ligt zodat hij blijft', zei voorzitter Joan Laporta eerder, die daar wel aan toevoegde dat het salaris van De Jong naar beneden moet. 'Daar gaan we dan over in gesprek. Het salarisniveau van sommige spelers past niet bij het niveau dat het huidige bestuur heeft bepaald.' Afgelopen jaar leverden al diverse spelers van Barcelona salaris in, om de club zo te helpen om te voldoen aan het salarisplafond dat de Spaanse competitie La Liga heeft vastgesteld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.