Terug

Volg Vandaag Inside

'Manchester City zet vol in op komst Haaland'

'Manchester City zet vol in op komst Haaland'

13 okt 2021, 09:36

Manchester City gaat er alles aan doen om Erling Haaland binnen te halen. Volgens de Engelse krant The Times wil City de Noorse spits komende zomer overnemen van Borussia Dortmund. Haaland zou dan voor 64 miljoen pond, omgerekend 75 miljoen euro, te koop zijn.

The Times schrijft dat Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Haaland, naar verwachting in januari gaat onderhandelen met City. Pep Guardiola heeft na het vertrek van Sergio Agüero weinig echte spitsen meer in zijn selectie zitten. Alleen de Braziliaan Gabriel Jesus is een nummer 9, maar City wil graag een spits van wereldklasse hebben. Afgelopen zomer lukte het niet om Harry Kane over te nemen van Tottenham Hotspur. De komst van Haaland heeft volgens The Times "de hoogste prioriteit".

De 21-jarige Haaland droeg als kind al eens het lichtblauwe shirt van City. Zijn vader Alf-Inge speelde tussen 2000 en 2003 voor de ploeg uit Manchester. Op Instagram staan foto's van een jonge Haaland junior in het City-shirt.

Borussia Dortmund betaalde begin vorig jaar zo'n 20 miljoen euro om de Noor over te nemen van Red Bull Salzburg. Haaland werd al snel een sensatie in de Bundesliga. In 48 competitieduels maakte hij 47 doelpunten. De 15-voudig international (12 goals) staat in de Champions League na 17 duels voor Salzburg en Dortmund op 21 doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.