Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester City walst in tweede helft over Liverpool heen in Engelse kraker

Manchester City walst in tweede helft over Liverpool heen in Engelse kraker

1 apr 2023, 15:29

Manchester City heeft in de Premier League de topper tegen Liverpool op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van trainer Pep Guardiola kwam voor eigen publiek weliswaar op achterstand, maar trok de wedstrijd daarna naar zich toe: 4-1. City, met Nathan Aké in de ploeg, verkleinde de achterstand op koploper Arsenal daardoor tot 5 punten.

De club uit Manchester moest het doen zonder de geblesseerde topscorer Erling Haaland, die met een liesblessure op de tribune zat. De Noorse spits maakte dit seizoen al 42 doelpunten, maar hij werd tegen Liverpool niet gemist.

De 'Reds', met de Oranje-internationals Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis, kwamen na een kwartier nog wel op voorsprong via Mohamed Salah. De Egyptenaar schoot zijn twaalfde treffer van het seizoen binnen op aangeven van Diogo Jota, die op de rand van buitenspel was ontsnapt. Julián Álvarez trok de stand al snel weer gelijk na een harde en lage voorzet van uitblinker Jack Grealish. Direct na rust zette Kevin De Bruyne de thuisclub op voorsprong. De Belg tikte de bal binnen na een voorzet van Riyad Mahrez, die vlak voor doelman Alisson langs ging. City liep daarna via goals van Ilkay Gündogan en Grealish uit naar 4-1. Gakpo werd in de slotfase gewisseld.

Eerder dit seizoen won Liverpool in de Premier League op het eigen Anfield met 1-0 van Manchester City door een doelpunt van Salah. De ploeg van trainer Jürgen Klopp versloeg City ook in de strijd om het Community Shield (3-2). In het toernooi om de League Cup zegevierde de club uit Manchester juist met 3-2, dankzij een goal van Aké.

Liverpool staat op de zesde plaats in de Engelse voetbalcompetitie en dreigt naast een plek in de Champions League te grijpen. De achterstand op Tottenham Hotspur, dat vierde staat, is 7 punten. De Spurs speelden wel een wedstrijd meer. De top 4 in Engeland plaatst zich voor de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.