Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester City pas na rust langs Newport

Manchester City pas na rust langs Newport

16 feb 2019, 21:40

NEWPORT (ANP) - Manchester City heeft de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De regerend landskampioen van Engeland won zaterdag in de vijfde ronde bij Newport County, dat uitkomt op het vierde niveau. Het werd 1-4.

De Duitser Leroy Sané maakte in de beginfase van de tweede helft het openingsdoelpunt. De aanvaller kreeg daarbij hulp van keeper Joe Day, die het schot niet goed pareerde. De bal kwam in zijn gezicht en hobbelde over de doellijn.

Middenvelder Phil Foden verdubbelde in de 75e minuut de voorsprong voor Manchester City, dat de krachten wat spaarde voor de komende week. De Ier Padraig Amond scoorde kort voor tijd tegen, waarna Foden met zijn tweede treffer de marge weer op twee bracht. In blessuretijd zorgde Riyad Mahrez voor de eindstand van 1-4.

Manchester City speelt woensdag in de achtste finales van de Champions League de uitwedstrijd tegen Schalke 04. Volgende week zondag is de finale van de League Cup tegen Chelsea.

Het team van coach Pep Guardiola won in augustus al de Engelse Supercup en kan dit seizoen vijf prijzen winnen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.