Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester City met gelijkspel bij Lyon door

Manchester City met gelijkspel bij Lyon door

28 nov 2018, 00:14

LYON (ANP) - Manchester City heeft de achtste finales van de Champions League bereikt. De Engelse kampioen kwam bij Olympique Lyon tot twee keer toe op achterstand, maar pakte toch een punt: 2-2. Lyon dacht aan het gelijkspel ook genoeg te hebben om door te gaan, maar hoorde kort na het laatste fluitsignaal dat Sjachtar Donetsk in blessuretijd nog won bij TSG 1899 Hoffenheim: 2-3. Daardoor moet de Franse club van Memphis Depay en Kenny Tete op 12 december in de laatste groepswedstrijd in Oekraïne nog vol aan de bak om de tweede plek veilig te stellen.

Maxwel Cornet maakte beide doelpunten van Lyon, twee keer op aangeven van Depay. Aymeric Laporte (1-1) en Sergio Agüero (2-2) trokken de stand steeds al snel weer gelijk.

In Duitsland stond Sjachtar Donetsk na een kwartier al met 2-0 voor tegen Hoffenheim, dankzij doelpunten van Ismaily en Taison. De thuisclub knokte zich nog voor rust langszij via treffers van Andrej Kramaric en Steven Zuber. Hoffenheim moest het laatste half uur met tien man uitspelen nadat Adám Szalai zijn tweede gele kaart had gekregen. In de extra tijd bezorgde Taison de club uit Oekraïne de winst. Sjachtar kwam daardoor op vijf punten, twee minder dan Lyon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.