Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester City kampioen na nederlaag Manchester United

Manchester City kampioen na nederlaag Manchester United

11 mei 2021, 21:01

Manchester City is voor de zevende keer kampioen van Engeland geworden. De ploeg van coach Pep Guardiola werd dinsdag zonder te spelen kampioen, doordat stadgenoot Manchester United in eigen huis met 2-1 verloor van Leicester City. Man City heeft daardoor met nog drie wedstrijden te spelen een onoverbrugbare voorsprong van 10 punten op nummer 2 United.

Voor Manchester City is het de derde titel in vier jaar tijd in de Premier League en de vijfde titel sinds 2012. Vorig jaar moest de ploeg de titel laten aan Liverpool. De club uit Manchester speelt ook nog op 29 mei de finale van de Champions League tegen Chelsea.

Leicester City strijdt om de derde of vierde plek in de Premier League die recht geeft op het spelen van Champions League volgend seizoen. De bezoekers van coach Brendan Rodgers kwamen op voorsprong via Luke Thomas. De 19-jarige voetballer maakte op aangeven van Youri Tielemans zijn eerste doelpunt in de Premier League door de bal met een volley hoog in de kruising te mikken. Mason Greenwood zorgde echter vijf minuten later in een snelle aanval alweer voor de gelijkmaker voor United, waar Donny van de Beek een basisplaats had.

In de tweede helft zocht Leicester, dat de punten nodig heeft om Liverpool en West Ham United van zich af te houden, naar een tweede treffer. Die kwam er in de 66e minuut via Çaglar Söyüncü, die op een voorzet van Marc Albrighton hard binnenkopte.

Leicester heeft door de zege 66 punten en staat weer derde. Chelsea heeft 2 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. West Ham United heeft 8 punten minder dan Leicester en Liverpool 9 punten minder. Die twee clubs hebben nog een kleine kans om de derde of vierde plek te bemachtigen. Manchester United, dat donderdag alweer speelt tegen Liverpool, staat tweede met 70 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.