Terug

Volg Vandaag Inside

'Manchester City is op dit moment de beste ploeg ter wereld'

'Manchester City is op dit moment de beste ploeg ter wereld'

5 apr 2021, 21:15

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic vindt Manchester City op dit moment de beste ploeg ter wereld. Zijn elftal neemt het dinsdag in de kwartfinales van de Champions League op tegen de ploeg die in Engeland onbedreigd afkoerst op de landstitel. 'City is momenteel het sterkste team ter wereld, met ongelooflijke kwaliteiten', zei Terzic in het Etihad-stadion van de tegenstander. 'Maar wij hebben zelf afgedwongen dat we hier staan, we moeten nu twee keer ons beste spel laten zien.'

Dortmund presteert in de Bundesliga wisselvallig en staat op de vijfde plaats. Zaterdag verloor de ploeg van Terzic in eigen stadion van Eintracht Frankfurt (1-2). In de Champions League presteert de Duitse ploeg wel goed. Dortmund plaatste zich als groepswinnaar voor de knock-outfase en rekende daarin al af met Sevilla, de winnaar van de Europa League van vorig jaar.

'De kritiek die we krijgen is gerechtvaardigd', zegt Terzic, die als interim-trainer het seizoen afmaakt. 'Maar laten we niet in negativiteit doorslaan. We hebben de kwaliteiten, we moeten die nu laten zien. City zal veel balbezit hebben, daar moeten we vanuit gaan. Ze willen hun tegenstanders kapot spelen en zo ruimtes creëren. Als wij de bal hebben, moeten we direct naar voren gaan. Dan is het moeilijk om ons af te stoppen', zegt Terzic, die met de Noorse spits Erling Haaland over de topscorer van de Champions League beschikt. Haaland maakte al tien doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.