Terug

Volg Vandaag Inside

'Manchester City gaat Nathan Aké belonen met megacontract'

'Manchester City gaat Nathan Aké belonen met megacontract'

25 juli 2023, 10:01

Manchester City gaat Nathan Aké belonen met een megacontract voor zijn fenomenale ontwikkeling, meldt De Telegraaf. Zo wil de club ervoor zorgen dat Aké tot de twee best betaalde Nederlanders in de Premier League gaat horen. Virgil van Dijk is op dit moment nog de bestbetaalde Nederlandse speler.

Volgens de krant komt Aké in een categorie spelers terecht bij Manchester City die meer dan 150.000 euro per week verdienen. Dit komt neer op ongeveer acht miljoen euro per jaar, maar met de bonussen hierbij opgeteld kan zijn jaarinkomen oplopen tot tien miljoen euro.

Josep Guardiola, de coach van Manchester City, heeft voor dit megasalaris de clubleiding van The Citizens gewezen op het belang van Aké. Niet voor niets stelde Guardiola hem dan ook meteen op in de Champions League-finale, nadat hij pas hersteld was van een blessure.

Een gebaar waar Aké Guardiola erg dankbaar voor is, vertelde hij maandag op trainingskamp in Japan: "Ik had er weken uit gelegen, dus om juist voor de finale weer het sein te krijgen dat ik zou starten was een enorme oppepper voor me. Ik vond dat geweldig van de coach en gelukkig wonnen we die finale tegen Inter ook. Voor mij was dat een perfecte dag."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.