Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester City gaat door met winnen in Premier League

Manchester City gaat door met winnen in Premier League

13 feb 2021, 21:34

Manchester City lijkt hard op weg naar het kampioenschap van de Premier League. De Spaanse coach Pep Guardiola zag zijn elftal zaterdag winnen van Tottenham Hotspur, 3-0. De voorsprong op achtervolger Leicester City is 7 punten, met nog een extra wedstrijd voor de boeg ook. De Spurs zijn inmiddels afgezakt naar de achtste plaats.

Na 23 minuten kreeg City een strafschop, na een vermeende overtreding op de Duitser Ilkay Gündogan. De Spanjaard Rodri benutte het buitenkansje, al zat doelman Hugo Lloris nog met de hand aan de bal die hij misschien wel had moeten hebben.

Kort ervoor was Manchester City ontsnapt aan een achterstand. Buiten bereik van keeper Ederson schoot Harry Kane een vrije trap op de binnenkant van de paal.

Vlak na de hervatting liep City verder uit. Gündogan schoot van dichtbij raak, na een solo van Raheem Sterling. De Duitser maakte ook de 3-0. Opvallend was dat de assist kwam van de voet van Ederson, de doelman die vanuit zijn eigen strafschopgebied zijn medespeler met een prachtige trap in het andere strafschopgebied lanceerde. Gündogan moest kort na zijn tweede treffer wel geblesseerd van het veld.

Steven Bergwijn bleef op de bank bij Tottenham, dat Gareth Bale nog wel zag invallen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.