Manchester City en Liverpool in evenwicht: 1-1

8 nov 2020, 20:35

Liverpool heeft in de Premier League de koppositie moeten afstaan aan Leicester City. De ploeg van coach Jürgen Klopp kwam bij Manchester City niet verder dan 1-1. Daardoor belandde de titelhouder op zeventien punten, evenveel als nummer 2 Tottenham Hotspur, dat met 1-0 won bij West Bromwich Albion. Leicester, dat Wolverhampton Wanderers met 1-0 versloeg, leidt met achttien punten. Manchester City, dat vorig seizoen als tweede eindigde, staat nog altijd in de middenmoot.

Kevin De Bruyne vervulde een hoofdrol bij City in de eerste helft. De Belgische spelmaker bracht na een half uur Gabriel Jesus in stelling, waarna de Braziliaan koelbloedig afrondde. Daarmee kwam de stand op 1-1. Mohamed Salah had in de dertiende minuut de score geopend uit een strafschop nadat Sadio Mané was aangetikt door Kyle Walker.

Vlak voor de rust schoot De Bruyne de bal tegen de arm van Joe Gomez. Hij nam de strafschop zelf, maar schoot naast.

Ook na de rust bleef het tempo in de wedstrijd hoog. Beide ploegen hielden elkaar echter goed in evenwicht, waardoor het duel een terechte eindstand kreeg. Bij City bleef international Nathan Aké op de bank. Georginio Wijnaldum, die zich maandag eveneens bij Oranje voegt, speelde bij Liverpool de hele wedstrijd.