Manchester City buigt in FA Cup achterstand om

16 mrt 2019, 21:28

SWANSEA (ANP) - Manchester City heeft in de kwartfinales van de FA Cup tegen Swansea City in twintig minuten tijd een achterstand van 2-0 omgebogen in een overwinning: 2-3. Sergio Agüero, na ruim een uur ingevallen, maakte twee minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Swansea leidde na een half uur comfortabel met 2-0 na doelpunten van Matt Grimes en Bersant Celina, voormalig speler van FC Twente (uitgeleend door City). De club uit het Championship, het tweede niveau in Engeland, hield die voorsprong vast tot de 69e minuut en een stunt leek in de maak.

City-coach Pep Guardiola greep na een uur in en bracht Raheem Sterling en Agüero binnen de lijnen. Kort na de omzettingen zorgde Bernardo Silva voor de aansluitingstreffer en Agüero maakte tien minuten later vanaf 11 meter gelijk. De bal ging via de paal en de hak van de Zweedse doelman Kristoffer Nordfeldt (ex-Heerenveen) in het doel. Ook het laatste woord was aan Agüero.

Eerder op de dag plaatste Watford zich al voor de halve finales van de FA Cup, die op Wembley worden gespeeld.