Terug

Volg Vandaag Inside

'Kane na megatransfer best betaalde speler in Premier League'

'Kane na megatransfer best betaalde speler in Premier League'

23 juli 2021, 11:33

Harry Kane lijkt zijn laatste wedstrijd in dienst van Tottenham Hotspur te hebben gespeeld. De spits heeft al langer een vertrekwens maar Daniel Levy wou van geen verkoop weten. Toch lijkt de Tottenham-voorzitter nu overstag te gaan.

Volgens The Sun zou Manchester City het bod op Kane verhoogd hebben. De club van trainer Pep Guardiola zou bereid zijn om 186 miljoen euro te betalen voor de 27-jarige aanvalsleider van de Spurs. Daarmee zou Kane na Neymar (222 miljoen euro) de tweede duurste voetballer ooit worden. Hij verpulvert ook het Premier League-record, dat op naam staat van Paul Pogba. (105 miljoen euro)

Volgens de Britse tabloid gaat Kane een aardig zakcentje verdienen bij de landskampioen van Engeland: 467.000 euro per week. Dat is 24 miljoen euro op jaarbasis. De topschutter wordt daarmee in een klap de best betaalde speler in de Premier League.

Kane (27), wiens contract in Londen loopt tot de zomer van 2024, had zijn wens om te vertrekken al voor het Europees kampioenschap kenbaar gemaakt. Volgens hem is het team niet goed genoeg om voor de hoofdprijzen mee te strijden. De laatste keer dat de Londense club een prijs van betekenis won was de FA Cup in 1991. Het laatste landskampioenschap dateert van 60 jaar geleden.

Kane speelt afgezien van enkele verhuurperiodes al zijn hele carrière voor de Spurs. Met 221 doelpunten staat hij op de tweede plaats van de topscorerslijst aller tijden van de Londense club. Alleen Jimmy Greaves maakte er meer (266 goals).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.