Terug

Volg Vandaag Inside

ManUnited slaat in slotfase toe bij Juventus

ManUnited slaat in slotfase toe bij Juventus

8 nov 2018, 00:08

TURIJN (ANP) - Juventus heeft nagelaten om zich na FC Barcelona als tweede club te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Het elftal van trainer Massimiliano Allegri verspeelde in eigen stadion tegen Manchester United in de slotfase een voorsprong. Het werd 1-2.

Cristiano Ronaldo opende in de 65e minuut op fraaie wijze de score voor Juventus. De Portugese aanvaller schoot de bal, na een pass van Leonardo Bonucci, in één keer uit de lucht achter doelman David de Gea. Het was zijn 121e doelpunt in de Champions League en zijn eerste namens Juventus in dit toernooi. Ronaldo was de poulefase in september begonnen met een rode kaart tegen Valencia.

Juventus had aan een gelijkspel genoeg om al zeker te zijn van de achtste finales. Dat leek een zekerheidje. In de slotfase ging het toch nog mis. Manchester United kwam in de 86e minuut door een goed ingeschoten vrije trap van Juan Mata langszij. In blessuretijd werkte Leonardo Bonucci de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman: 1-2.

Juventus heeft na vier speelronden negen punten. Manchester United blijft tweede met zeven punten. Valencia, dat eerder op woensdag Young Boys met 3-1 aan de kant zette, staat op vijf punten. Hekkensluiter Young Boys heeft één punt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.