Terug

Volg Vandaag Inside

Man overleeft 18 uur op zee dankzij half opgeblazen volleybal

Man overleeft 18 uur op zee dankzij half opgeblazen volleybal

15 juli 2022, 15:22

Een man heeft in Griekenland achttien uur op zee weten te overleven, dankzij een half opgeblazen volleybal. Ivan, een 30-jarige man uit Noord-Macedonië, ging met een vriend zwemmen bij Myti Beach in Kassandra, maar werd meegevoerd door de sterke stroming. Ivan stelt dat de volleybal de enige reden is dat hij nog in leven is.

Toen Ivan en zijn vriend Martin na het zwemmen niet terugkeerden op het strand, waarschuwden hun vrienden meteen de reddingsbrigade. Ruim achttien uur later werd Ivan door de kustwacht gered. Ivan kon het al die tijd uithouden, omdat hij zich kon vastklampen aan de volleybal, die naar hem was toe komen drijven.

Volleybal

Alsof het verhaal nog niet opmerkelijk genoeg was, blijkt er ook iets bijzonders aan de hand te zijn met de volleybal. De bal blijkt namelijk zo'n 130 kilometer afgelegd te hebben, voordat het Ivan wist te bereiken. Een paar Griekse kinderen speelden er tien dagen voor het voorval nog mee, op het eiland Limnos, een stuk verderop.

Vermist

Ivan werd afgelopen zondag uit het water gevist, maar vriend Martin is nog altijd niet terecht. Naar hem wordt - onder andere met helikopters - nog steeds gezocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.