Terug

Volg Vandaag Inside

Man krijgt drie maanden voorwaardelijk voor afdoen condoom tijdens de seks

Man krijgt drie maanden voorwaardelijk voor afdoen condoom tijdens de seks

14 mrt 2023, 17:15

Stealthing, het gedwongen hebben van onveilige seks, is in landen als Duitsland, Zwitserland en Nieuw-Zeeland al langere tijd bij wet verboden. In Nederland is dit niet het geval, maar vandaag oordeelde een Nederlandse rechter er voor het eerst over, zo meldt de NOS.

Een 28-jarige man uit Rotterdam werd namelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Volgens de rechter had hij zich niet schuldig gemaakt aan verkrachting, maar wel aan dwang. Het slachtoffer werd namelijk gedwongen seks te hebben zonder condoom.

De rechtbank vond dat de man misbruik had gemaakt van het vertrouwen van zijn bedpartner. Ook neemt de rechtbank het de man kwalijk dat hij de vrouw een soa had kunnen geven of dat ze onbedoeld zwanger had kunnen worden.

Tweede geval

De NOS meldt ook dat een 26-jarige man zich op een soortgelijke manier vergrepen heeft. Hij gaf toe anale seks te hebben gehad zonder condoom. Hij had, net zoals aan het begin van de avond, de intentie gewoon een condoom te gebruiken. Volgens het OM deed de man dit bewust, maar de rechter heeft de man vandaag vrijgesproken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.