Terug

Volg Vandaag Inside

Man die Van Bommel wilde overvallen hoopte met geweld een contract bij Antwerp af te dwingen

Man die Van Bommel wilde overvallen hoopte met geweld een contract bij Antwerp af te dwingen

31 mei 2023, 14:13

De man die in oktober Mark van Bommel probeerde te overvallen, was niet uit op het plegen van ’carjacking’ of om het dure horloge van de Antwerp-trainer te stelen. Volgens het Belgische OM wilde hij Van Bommel dwingen hem een contract te geven bij de Belgische club.

Van Bommel werd in de nacht van 24 op 25 oktober in zijn parkeergarage opgewacht door een gewapende man. "In ware commandostijl werd hij verblind met een zaklamp en bedreigd met een vuurwapen", aldus zijn advocaat John Maes, geciteerd door Het Nieuwsblad. De oud-international reed snel weer achteruit de garage uit, waarbij hij op een andere auto botste. De overvaller zette het op een lopen toen het alarm afging.

Op Van Bommels auto trof de politie na de mislukte overval een zender aan waarmee die gevolgd kon worden. De politie kon ook camerabeelden gebruiken om de dader op te sporen en kwam uit bij een Somalische man die in een asielzoekerscentrum in Kapellen zit. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid en beweert 17 jaar te zijn, aldus Belgische media. Uit een botscan bleek echter dat hij meerderjarig is.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

In eerste instantie werd gedacht dat de overvaller het had gemunt op de Porsche of het luxehorloge van Van Bommel. Na het uitlezen van de telefoon van Jamaleh Haban M. kwam echter een ander motief naar voren. "Hij probeerde een contract bij Antwerp, de werkgever van mijn cliënt, af te persen", legde Maes woensdagmiddag in de rechtbank uit. "Die gsm bevatte een schat aan informatie."

Uit die informatie bleek onder meer dat de man in juli al op de parkeerplaats van de Bosuil op de foto gegaan was met Van Bommel en was er een filmpje te zien waarop hij met een vuurwapen poseerde. "Het motief kwam echter uit de applicatie Google Translate. Daar had M. lang geschaafd aan een tekst die hij van het Arabisch naar het Engels vertaalde en liet omzetten in een audiobestand", beschrijft De Telegraaf. "‘Luister Mark, het leven van je familie hangt hier van af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont’, luidde het. Een bericht dat M. volgens de advocaat zou hebben willen afspelen terwijl hij Van Bommel onder schot hield."

Maes, de advocaat van Van Bommel, geeft aan dat de Antwerp-trainer nog altijd moeite heeft met de gebeurtenis. "We kunnen daar niet lacherig over doen. De impact van deze feiten is niet te onderschatten. Mijn cliënt is wel wat gewend maar dit niet. Hij durft niet meer thuis te slapen en leeft op hotel." Advocaat Maes eist vijfduizend euro morele schadevergoeding. De aanklaagster van het OM eist een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 1200 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.