Terug

Volg Vandaag Inside

Man City ontsnapt en mag toch Champions League in

Man City ontsnapt en mag toch Champions League in

13 juli 2020, 12:53

Manchester City wordt toch niet uitgesloten van Europees voetbal komende seizoenen. Het CAS heeft de straf van de UEFA aangepast.

City handelde niet volgens de regels van Financial Fair Play en werd door de UEFA gestraft met een uitsluiting van Europees voetbal voor twee seizoenen. The Citizens gingen niet met deze uitspraak akkoord en stapten naar het internationale sporttribunaal. Met succes zo blijkt, het CAS schrapt de draconische straf maar stelt wel dat City even tien miljoen euro moet aftikken voor het creatieve boekhouden.

Met twaalf punten voorsprong op nummer drie Chelsea is City al zeker van Champions League-voetbal volgend jaar. De uitspraak van het CAS betekent slecht nieuws voor Chelsea, Leicester City of aartsrivaal Manchester United. Plek vijf geeft nu namelijk geen recht meer op Champions League-voetbal, dus moeten de drie teams het uitvechten om plaats drie en vier op de ranglijst.

René bestempelde eerder dit jaar Man City-sterspeler Kevin de Bruyne als beste middenvelder van de wereld. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.