Terug

Volg Vandaag Inside

ManCity compenseert slachtoffers misbruik

ManCity compenseert slachtoffers misbruik

12 mrt 2019, 09:40

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft een compensatieregeling opgesteld voor de slachtoffers van kindermisbruik in het verleden bij de Engelse club. De Engelse kampioen maakte geen financiële details bekend, maar volgens Britse media gaat het om miljoenen euro's aan schadevergoedingen. ,,We herhalen ons oprechte medeleven aan iedereen die deze onvoorstelbare ervaringen heeft moeten doorstaan'', liet de clubleiding weten.

Twee oud-medewerkers van de club hebben zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van jonge voetballers. Voormalig jeugdcoach Barry Bennell werd in 2018 tot 30 jaar cel veroordeeld. Ook een andere voormalige jeugdtrainer, John Broome, stond onder zware verdenking, meldde City na een onafhankelijk onderzoek. Hij overleed in 2010.

De slachtoffers van deze twee kindermisbruikers komen volgens City in aanmerking voor een financiële compensatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.