Terug

Volg Vandaag Inside

Man (33) die rookpot op circuit gooide zaterdagavond naar huis gestuurd

Man (33) die rookpot op circuit gooide zaterdagavond naar huis gestuurd

3 sep 2022, 22:00

De politie heeft de 33-jarige man die een rookpot op het circuit van Zandvoort gooide zaterdagavond naar huis gestuurd. Hij blijft verdachte, zijn zaak zal later behandeld worden, laat een woordvoerder van de politie weten.

De gooier van de rookpot werd zaterdagmiddag door de organisatie van de Dutch Grand Prix uit het publiek gehaald en overgedragen aan de politie, die hem arresteerde. De man uit de gemeente Borne in Twente gooide tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 de rookpot op het circuit. De wedstrijdleiding legde de sessie voor korte tijd stil om de oranje pot uit te laten roken.

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix, riep bezoekers vervolgens op om zondag fakkels en ander vuurwerk thuis te laten.

Max Verstappen noemde het een stomme actie van de man. "Het is ontzettend dom om zoiets op de baan te gooien. Ze hebben hem geloof ik snel opgepakt en dat is maar goed ook, want dit is geen goede zaak", zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1, die voor het tweede jaar op rij poleposition veroverde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.