Terug

Volg Vandaag Inside

Man (18) op zwarte lijst Transavia na delen van foto neergestort vliegtuig

Man (18) op zwarte lijst Transavia na delen van foto neergestort vliegtuig

11 aug 2022, 14:45

De 18-jarige Nederlander die woensdagochtend in een vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport een foto van een neergestort vliegtuig deelde met andere passagiers is op de zogenoemde zwarte lijst van Transavia gezet. Dit bevestigt de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving door RTL Nieuws. De man mag de komende vijf jaar niet meer vliegen met Transavia.

De man werd woensdagochtend opgepakt nadat hij kort voor vertrek van het vliegtuig naar Kroatië de foto had verstuurd via AirDrop. Onder meer kinderen en de gezagvoerder kregen de foto hierdoor onder ogen. De gezagvoerder heeft aangifte gedaan van bedreiging, aldus de woordvoerder van Transavia. De man werd uit het toestel gehaald en is woensdagmiddag weer vrijgelaten. Volgens een woordvoerder van de marechaussee verklaarde hij dat het om een grap ging. De vlucht liep een half uur vertraging op.

De marechaussee zei woensdag dat het aan het Openbaar Ministerie is om de kwestie verder te beoordelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.