Terug

Volg Vandaag Inside

Maltock gaat voetbalbond Oceanië leiden

Maltock gaat voetbalbond Oceanië leiden

9 mrt 2019, 10:00

WELLINGTON (ANP) - Lambert Maltock is verkozen tot nieuwe voorzitter van de voetbalbond van Oceanië. Hij is de opvolger van David Chung, die door de FIFA voor zes jaar is geschorst. De bestuurder uit Papoea-Nieuw-Guinea zou onder meer steekpenningen hebben aangenomen.

Maltock, afkomstig van de eilandengroep Vanuatu, roept voorzitter Gianni Infantino van de FIFA op om Oceanië twee rechtstreekse plaatsen voor het WK van 2026 te geven. De kampioen van Oceanië moet zich nu nog via play-offs voor een WK kwalificeren.

Nieuw-Zeeland heeft op dit moment de beste ploeg van Oceanië en was tweemaal actief op een WK, net als Australië dat naar de Aziatische confederatie is overgestapt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.