Terug

Volg Vandaag Inside

Malen zou strafschop na tweede misser gewoon weer nemen

Malen zou strafschop na tweede misser gewoon weer nemen

29 nov 2020, 23:44

PSV is dit seizoen vanaf 11 meter nog niet heel gelukkig. Donyell Malen miste de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen een strafschop en vorige week deed Eran Zahavi dat tegen FC Twente ook. Toen PSV zondag tegen Sparta Rotterdam weer een strafschop kreeg, was Zahavi al gewisseld. Malen nam zijn verantwoordelijkheid, maar miste opnieuw. Tot zijn geluk kwam de bal na de redding van doelman Maduka Okoye weer voor zijn voeten en kon hij alsnog scoren: 1-0.

"Of ik na de misser van Zahavi nu weer de nummer 1 ben qua strafschopen? Dat weet ik niet, ik wilde 'm gewoon nemen", zei Malen. "Ik nam veel tijd voor de rebound, ja. Ik wilde de bal goed raken. Uiteindelijk zat ie er wel goed in."

Malen werd vanwege het drukke programma van PSV buiten het basisteam gelaten door trainer Roger Schmidt. Toen het lang 0-0 bleef, moest hij er (net als onder anderen Cody Gakpo) alsnog in. "Daarvoor is een trainer een trainer", zei Malen over de keuze van Schmidt om veel spelers te sparen. "Ik voelde zelf geen pijntjes, maar ik kan niet voor anderen praten. We hebben een druk programma en een goede selectie. Het is wat het is, gelukkig hebben we gewonnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.