Malen: 'De grootste spelers missen weleens een kans'

14 mrt 2021, 19:08

Donyell Malen krijgt dit seizoen vaak de kritiek dat hij alleen scoort in de wedstrijden tegen de wat kleinere clubs. Zondag was de aanvaller van PSV tegen Feyenoord (1-1) wel trefzeker in een topduel. Malen, die nu op vijftien treffers in de competitie staat, liet zowel voor rust als na rust ook een grote mogelijkheid onbenut. Het ging na afloop vooral over die gemiste kansen. PSV zag door het puntenverlies de voorsprong op nummer 3 AZ teruglopen tot 3 punten.

"Dat is niet iets waar ik van wakker lig, ik ben een positief persoon", zei Malen na afloop in het Philips-stadion. "De grootste spelers missen weleens een kans."

In de 10e minuut redde Feyenoord-doelman Nick Marsman van dichtbij op een inzet van Malen. "Ik probeerde de bal over zijn arm en voet te schieten, maar hij pakte 'm." In de 38e minuut wist de spits, na een fraaie assist van Mario Götze, wel te scoren. In de beginfase van de tweede helft hield Marsman Malen opnieuw van scoren af. "Natuurlijk, er is altijd ruimte voor ontwikkeling. Maar ik houd me vast aan verschillende positieve dingen. We hebben kansen gehad om meer te scoren", besloot Malen.