Terug

Volg Vandaag Inside

Malacia bezorgt Feyenoord drie punten tegen Cambuur

Malacia bezorgt Feyenoord drie punten tegen Cambuur

24 okt 2021, 16:23

Trainer Arne Slot van Feyenoord benadrukte in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen SC Cambuur dat zijn ploeg scherper moet gaan spelen, vooral in verdedigend opzicht. Toch kregen de Rotterdammers ook in Friesland weer twee doelpunten tegen. Voor de vierde opeenvolgende competitiewedstrijd moest Feyenoord minimaal twee treffers incasseren. De aanhoudende defensieve kwetsbaarheid werd in Leeuwarden echter goed gecompenseerd door een trefzekere aanval: 2-3.

Cambuur liet Feyenoord het spel maken, maar de Rotterdammers slaagden er niet in om openingen te vinden in de hechte Friese afweer. Het tempo was laag en bovendien leden de manschappen van Slot veel balverlies.

Halverwege de eerste helft opende Sambissa verrassend de score voor de thuisclub. Hij speelde zich knap vrij en passeerde doelman Justin Bijlow met een bekeken schot (1-0). Amper twee minuten later was het alweer gelijk. Uit een voorzet van Marcus Pedersen kopte Bryan Linssen fraai raak (1-1)

Op slag van rust kwam Feyenoord op voorsprong. Uit een snelle ingooi van Linssen bracht Guus Til de Noor Fredrik Aursnes in stelling. De middenvelder, ten koste van Alireza Jahanbakhsh in het basisteam, vond de verre hoek achter doelman Sonny Stevens: 1-2. Voor Aursnes was het zijn eerste treffer in de Eredivisie.

Na de pauze kwam Cambuur vlot langszij. Uit een scherpe counter speelde Jamie Jacobs op het juiste moment de meegekomen Sambissa aan, waarna de 25-jarige Gabonees doelman Bijlow opnieuw klopte met een doeltreffend schot: 2-2. Opnieuw sloeg Feyenoord snel terug, maar niet voordat Tom Boere namens Cambuur een grote schietkans had laten liggen. Tyrell Malacia kreeg alle ruimte om op te komen en diagonaal uit te halen: 2-3.

Daarna ging de thuisclub vol overgave op jacht naar een nieuwe gelijkmaker. Feyenoord kreeg kansen in de tegenstoot, maar Orkun Kökcü, Linssen en Luis Sinisterra verzuimden het duel te beslissen. Daardoor bleef Cambuur erin geloven, maar aan de derde competitienederlaag op rij viel uiteindelijk niet te ontkomen. Linssen miste diep in de extra tijd voor een verlaten doel nog een droomkans.

Later meer...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.