Terug

Volg Vandaag Inside

'Makkelie zet assistent Diks uit team, grensrechter mist EK'

'Makkelie zet assistent Diks uit team, grensrechter mist EK'

13 apr 2021, 15:20

Danny Makkelie heeft het vertrouwen in zijn assistent-scheidsrechter Mario Diks opgezegd, nadat een doelpunt van Ronaldo ten onrechte niet werd toegekend in de blessuretijd van Servië-Portugal. Dat meldt Omrop Fryslân. De grensrechter mist daardoor het EK Voetbal van komende zomer.

In de blessuretijd van het duel tussen Servië en Portugal dacht Cristiano Ronaldo de winnende 2-3 te maken, maar er werd door Diks, die grensrechter was aan de kant van het doel van Servië, en Makkelie geen goal toegekend. Uit herhalingen bleek dat de bal wel degelijk over de lijn was.

Die fout kost Diks nu het EK. Makkelie laat aan Omrop Fryslân weten dat Jan de Vries de plaats van Diks heeft overgenomen: 'Het is juist dat Jan de Vries de positie van Mario Diks in het team heeft overgenomen. Het betreft een teamaangelegenheid. Uit respect voor Mario, maar ook in het belang van het team, doen we over de reden van de wisseling geen uitspraken.'

De aanstellingen voor het EK zijn nog niet definitief, maar het lag in de lijn der verwachting dat Diks met Makkelie naar het toernooi zou gaan. Diks reageert: 'Dit is voor mij een zeer, zeer grote teleurstelling zo vlak voor het EK. Op woensdag 31 maart heb ik van Makkelie te horen gekregen dat hij met een andere assistent verder wil, omdat het vertrouwen in onze samenwerking weg is.'

Diks was samen met Hessel Steegstra al jaren een vaste assistent van Makkelie: 'Ik had echt gehoopt op meer steun, begrip en vertrouwen na de succesvolle samenwerking de afgelopen jaren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.