Terug

Volg Vandaag Inside

Makkelie verdacht gemaakt om actie in rust Feyenoord - PSV: 'Is dat niet raar?!'

Makkelie verdacht gemaakt om actie in rust Feyenoord - PSV: 'Is dat niet raar?!'

6 feb 2023, 10:00

Feyenoord toonde zondag veerkracht door een punt over te houden aan de wedstrijd tegen PSV, na een 0-2 achterstand in De Kuip. Na afloop waren de pijlen echter gericht op scheidsrechter Danny Makkelie, die - naast enkele omstreden beslissingen in de wedstrijd - óók voor verbazing zorgde met een actie in de rust van de topper in Rotterdam.

Het was een opvallend gezicht voor de oplettende kijker: Makkelie die bij een 0-1 ruststand voor PSV in de catacomben een gesprek heeft met Feyenoord-trainer Arne Slot. "Is dat in de pauze niet raar?!", zegt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. "Ik zou het als Makkelie zijnde helemaal niet doen. Ik ga in de pauze niet zomaar met die trainer in de catacomben in gesprek... Waarom? Er was niet een hele bijzondere reden wat je zou moeten uitleggen."

De tekst gaat verder onder de foto.

Na afloop van de wedstrijd gaf de Feyenoord-trainer een toelichting op desbetreffend onderonsje. "Dat ging erover dat er in de eerste helft weinig tempo in de wedstrijd zat. Het spel lag heel veel stil. Dit team is gebaat bij een hoog tempo, dus ik heb hem (Makkelie, red.) gevraagd of hij meer tempo in de wedstrijd kon houden. Het is aan de scheidsrechter om het voetballende team te beschermen. Althans, dat vind ik", aldus Slot.

Ook met die uitleg kan Vermeulen niets. Volgens de chef voetbal van de NOS moet een arbiter zich niet lenen voor een gesprek met één van de twee trainers in de theepauze. "Je laat toch een soort verdachtmaking straks op je als er wat gebeurd na de rust: Ja, daar hebben ze in de pauze over gesproken. Dat moet je gewoon niet doen!", besluit Vermeulen.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij vond dat Makkelie een grote inschattingsfout beging tijdens de topper in De Kuip. Bekijk de beelden hieronder.

Van Nistelrooij niet te spreken over beslissing Makkelie: 'Een grote inschattingsfout!'
2:16
Van Nistelrooij niet te spreken over beslissing Makkelie: 'Een grote inschattingsfout!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.