Terug

Volg Vandaag Inside

Makkelie opnieuw uitgeroepen tot beste scheidsrechter van de Eredivisie

Makkelie opnieuw uitgeroepen tot beste scheidsrechter van de Eredivisie

20 juli 2023, 15:10

Danny Makkelie is opnieuw uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het jaar in de Eredivisie. Makkelie won de prijs van de sportzender ALLsportsradio voor het tweede seizoen op rij. Hij nam de prijs woensdag in ontvangst.

Met de verkiezing tot 'By VAR de beste scheidsrechter van het jaar' toonde Makkelie zich het afgelopen seizoen de meest stabiele scheidsrechter in de Eredivisie. Hij scoorde in de beoordelingen van de radiozender met oud-scheidsrechter Mario van der Ende over het gehele seizoen een 6.1 als eindcijfer en liet daarmee Serdar Gözübüyük en Jeroen Manschot achter zich. Die eindigden beiden op een eindscore van 6.0.

"Elke waardering die je krijgt in de vorm van een prijs, of alleen al bij woord, is natuurlijk heel fijn", reageerde Makkelie. "De aandacht ligt altijd op de spelers en dat hoort ook zo, want voetbal is voor de spelers en het publiek, maar de scheidsrechter is natuurlijk wel een wezenlijk onderdeel van de sport en dan vind ik het leuk dat daar aandacht voor is".

Makkelie hoopt ook reclame voor het vak te maken. "We willen uiteindelijk allemaal meer scheidsrechters en we willen dat vak enthousiasmeren, dus als daar waardering voor is, is dat alleen maar goed".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.