Terug

Volg Vandaag Inside

Makkelie moet koffers pakken: FIFA passeert Nederlander voor WK-finale

Makkelie moet koffers pakken: FIFA passeert Nederlander voor WK-finale

15 dec 2022, 17:45

Danny Makkelie mag zijn koffers pakken in Qatar, want de Nederlander fluit definitief niét de WK-finale in Qatar. Voor de eindstrijd heeft de FIFA zijn keuze laten vallen op de Pool Szymon Marciniak.

Daarmee valt ook het doek voor Engelsman Anthony Taylor, die net als Marciniak werd getipt voor het fluiten van de finale. Qatarees Abdulrahman Al-Jassim leidt een dag eerder de troostfinale tussen Kroatië en Marokko.

Het feit dat de FIFA niet kiest voor Makkelie lijkt het gevolg van de hand uit de hand gelopen kwartfinale tussen Oranje en Argentinië. De Argentijnen zijn namelijk doorgestoten tot de finale van het mondiale toernooi, waardoor een aanstelling van de Nederlander extra saillant zou zijn. De FIFA kiest met Marciniak voor een veilige optie.

De Spaanse arbiter Mateu Lahoz moest het WK al verlaten na de chaotische wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Onder meer Bas Nijhuis ergerde zich aan de scheidsrechter.

Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’
1:35
Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.