Terug

Volg Vandaag Inside

Makkelie maakt nog kans op vervolg op WK, FIFA stuurt scheidsrechter Lahoz naar huis

Makkelie maakt nog kans op vervolg op WK, FIFA stuurt scheidsrechter Lahoz naar huis

12 dec 2022, 00:00

Scheidsrechter Danny Makkelie maakt nog kans om te worden aangesteld bij een van de laatste vier wedstrijden op het WK voetbal in Qatar. De 39-jarige Makkelie is nog in Doha aanwezig en behoort tot het overgebleven gezelschap van twaalf leidsmannen, zo heeft de KNVB bevestigd.

De FIFA heeft de Italiaan Daniele Orsato zondag aangesteld voor de eerste halve finale, die dinsdag gaat tussen Argentinië en Kroatië. De arbiter voor de andere halve eindstrijd, woensdag tussen Marokko en Frankrijk, is nog niet bekendgemaakt.

Naar verluidt is de rol van de Spanjaard Antonio Mateu Lahoz in Qatar uitgespeeld. Lahoz had vrijdag de leiding bij Argentinië en Oranje en kreeg na afloop veel kritiek te verduren, vanuit beide kampen.

Na de halve finales volgen er nog twee duels, naast de eindstrijd (zondag) de strijd om de derde plaats (zaterdag).

Bas Nijhuis heeft zich in De Oranjewinter kritisch uitgesproken over het optreden van Antonio Mateu Lahoz. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’
1:35
Bas Nijhuis ergerde zich aan scheidsrechter bij Nederland - Argentinië: ‘Kom op zeg!’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.