Terug

Volg Vandaag Inside

Makkelie afgemaakt voor optreden in topper: 'Alsof hij een Feyenoord-tasje droeg'

Makkelie afgemaakt voor optreden in topper: 'Alsof hij een Feyenoord-tasje droeg'

10 feb 2023, 12:20

Danny Makkelie heeft weleens een betere periode als arbiter gekend. Althans, dat stelt Valentijn Driessen, die hem afgelopen zondag opzichtig zag falen bij de topper in De Kuip.

Voor zowel Feyenoord als PSV werd het een frustrerende middag aangezien de clubs niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel. Voor de Eindhovenaren omdat het een 0-2 voorsprong weggaf. Voor de Rotterdammers vanwege de niet geheel voltooide comeback tegen tien PSV'er - na de rode kaart voor Armando Obispo in minuut 65. Na afloop waren de pijlen echter gericht op scheidsrechter Danny Makkelie, die enkele omstreden beslissingen maakte in de wedstrijd.

"Bij Feyenoord-PSV was Makkelie duidelijk zichzelf niet", recenseert Valentijn de scheidsrechter in De Telegraaf. "Hij schatte de actie verkeerd in, waarbij Phillipp Mwene een zware hoofdblessure opliep. De PSV’er was op het veld zelfs kort buiten bewustzijn, terwijl de wedstrijd doorging." Ook zag de chef voetbal Makkelie in conclaaf gaan met Arne Slot tijdens de theepauze: "Natuurlijk had hij de trainer van Feyenoord moeten afpoeieren."

Feyenoord-tasje

Valentijn zag ook dat de leidsman hulp van de VAR nodig had voor het geven van de rode kaart aan Obispo. "En hij telde er liefst negen minuten blessuretijd bij." Om deze redenen begreep Valentijn wel de uithaal van Ruud van Nistelrooy in de richting van Makkelie. "Alsof hij met een Feyenoord-tasje naar de wedstrijd was gekomen."

Donderdagavond floot Makkelie met FC Twente-Ajax wederom een topper, dit keer in het KNVB-bekertoernooi welteverstaan. "Ook hier floot Makkelie warrig. Hij strooide overdreven met gele kaarten, zodanig dat er soms geen touw aan vast viel te knopen. Ook niet voor de spelers. Dat Makkelie in de rust met een striemend fluitconcert het veld verliet, viel goed te begrijpen. Gelukkig had hij in Enschede geen invloed op de uitslag", besluit de vriend van de show.

In Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, blikte Chris Woerts ook terug op de rol van Makkelie in de topper tussen Feyenoord en PSV. Kijk de beelden hieronder terug.

Koffie met Chris: ‘Makkelie had er nog véél meer tijd bij moeten trekken’
13:52
Koffie met Chris: ‘Makkelie had er nog véél meer tijd bij moeten trekken’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.