Terug

Volg Vandaag Inside

Mahrez leidt City naar ruimste zege van het seizoen

Mahrez leidt City naar ruimste zege van het seizoen

28 nov 2020, 19:10

Manchester City heeft dankzij drie doelpunten van Riyad Mahrez een klinkende zege geboekt op Burnley. In het eigen Etihad Stadium werd het 5-0. Voor City, dat voor het duel een negatief doelsaldo (10-11) had, was het de ruimste zege van het seizoen.

Door twee goals van Mahrez leidde City al halverwege de eerste helft met 2-0 en nog voor rust maakte verdediger Benjamin Mendy er 3-0 van. Ferrán Torres nam de 4-0 voor zijn rekening, waarna Mahrez ook de eindstand bepaalde. Voor City was het al de twaalfde hattrick sinds de aanstelling van trainer Pep Guardiola, die sinds de zomer van 2016 in dienst is. Alleen Tottenham Hotspur produceerde sindsdien minimaal vijf hattricks: acht.

Voor City, matig begonnen aan het seizoen, was het pas de vierde overwinning van het seizoen. De ploeg van Guardiola speelde al drie keer gelijk en verloor twee keer.

City, dat voorlopig in de subtop staat, kwam wel 2 punten dichter bij Liverpool. De kampioen van vorig jaar kwam in de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion niet verder dan 1-1.

Manchester City speelde eerder deze week een uitwedstrijd tegen Olympiakos in de Champions League. Bekijk hier de samenvatting!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.