Terug

Volg Vandaag Inside

Maduro assistent-trainer Jong Oranje

Maduro assistent-trainer Jong Oranje

20 aug 2018, 14:43

ZEIST (ANP) - Oud-international Hedwiges Maduro gaat Erwin van de Looi assisteren bij Jong Oranje. De voormalige voetballer van onder meer Ajax, Valencia en FC Groningen tekent een contract dat loopt tot en met het EK onder 21 in Italië volgend jaar.

De 33-jarige Maduro beëindigde deze zomer zijn actieve loopbaan. De Cypriotische club Omonia Nicosia was zijn laatste werkgever. Maduro is de laatste tijd veel te zien op televisie, in zijn functie van analist bij Fox Sports.

De achttienvoudig A-international keert nu terug bij Jong Oranje als assistent-trainer. Maduro speelde zelf 33 interlands voor de Nederlandse beloften. In 2007 maakte de middenvelder deel uit van de ploeg die in eigen land de Europese titel won. Tevens speelde hij bij de Spelen van 2008 (Peking) voor het olympisch elftal, dat de kwartfinale haalde.

,,Ik zie bij Jong Oranje een talentvolle spelersgroep, maar met alleen talent kom je er niet. Er wordt veel meer gevraagd dan dat en ik hoop daarbij te helpen", aldus Maduro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.