Terug

Volg Vandaag Inside

Maarten van Rossem wil onderzoek laten doen naar intelligentie van Vandaag Inside-kijkers

Maarten van Rossem wil onderzoek laten doen naar intelligentie van Vandaag Inside-kijkers

13 feb 2023, 16:00

Maarten van Rossem haalde afgelopen woensdag in de televisiequiz De slimste mens uit naar het publiek van Vandaag Inside, hij noemde het SBS6-programma "Platte pret voor mensen met een beperkte intelligentie."

Nog diezelfde avond reageerde onder andere René van der Gijp op de uitspraken van Maarten van Rossem. "Ik heb altijd het idee dat als je iemand dom noemt, dan vind je jezelf intelligent." Ook tafelgast Job Knoester vindt het een onhandige uitspraak van de historicus. "Ik vind het zo dom om iedereen maar dom te noemen. Daar wil ik geen woorden aan vuil maken."

Van Rossem blikt in zijn eigen podcast terug op de reactie van de heren, en vertelt dat hij graag de proef op de som zou willen nemen. "Ik wil overigens wel een objectief wetenschappelijk verantwoord onderzoek laten houden. Zodat we kunnen vaststellen of ik daadwerkelijk gelijk heb. Dan houden we een steekproef onder Vandaag Inside-kijkers. Dan is mijn bewering dat een vrij ruime meerderheid van de gemetenen een IQ lager dan 100 heeft."

Bekijk hieronder het fragment waarin de mannen van Vandaag Inside reageren op de uithaal van Maarten van Rossem.

René hoort uitspraken Maarten van Rossem: ‘Zelfingenomen kwal!’
2:18
René hoort uitspraken Maarten van Rossem: ‘Zelfingenomen kwal!’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.