Terug

Volg Vandaag Inside

Maarten van Rossem slaat terug naar VI Vandaag: 'Tjongejonge, wat een armoe'

Maarten van Rossem slaat terug naar VI Vandaag: 'Tjongejonge, wat een armoe'

14 feb 2022, 16:33

Maarten van Rossem zat afgelopen week bij talkshow Op1 om de Rusland- kwestie te duiden. De Nederlandse historicus viel een andere gast echter meermaals in de rede, wat leidde tot een hallucinant gesprek. Het fragment werd ook in VI Vandaag besproken, waarop hij nu reageert in zijn eigen podcast.

Over zijn optreden bij Op1 zegt hij: 'Je kunt er beter doorheen praten. Dan maak je duidelijk dat het gesprek je niet bevalt. Het is toch doodnormaal dat je elkaar in de rede valt en door elkaar heen praat? Het moet toch een levendig gesprek zijn in plaats van dat je als een dooie pier gaat zitten wachten totdat de tegenpartij is uitgeluld?', stelt het 78-jarige icoon van spelshow De Slimste Mens.

Het verbaast de voormalig hoogleraar dat ze het desbetreffende fragment hebben laten zien in VI Vandaag. 'Nou moet je ook wel héél weinig te doen hebben, wil je het feit dat er in Op1 gedurende dertig seconden door elkaar heen gepraat is als onderwerp gaat zitten bespreken. Tjongejonge, wat een armoe. Mijn indruk is dat er ten eerste veel te veel talkshows zijn – ik geloof dat er 42 talkshows zijn.'

Van Rossem ziet wel dat de sfeer bij Op1 beter kan, hoewel hij tegen het 'zogenaamde tv-lachen' is. 'De kapitale fout van Op1 is dat ze altijd veel te veel mensen uitnodigen. Er zat nu ook een half dorp. Er waren ook gewoon mensen die drie zinnen hebben gezegd in totaal', besluit de Nationale brombeer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.