Terug

Volg Vandaag Inside

Maarten van Rossem: 'Dat is kinderachtig op het niveau van Vandaag Inside'

Maarten van Rossem: 'Dat is kinderachtig op het niveau van Vandaag Inside'

17 juli 2022, 12:30

Dat Maarten van Rossem niet de grootste fan is van Vandaag Inside, was inmiddels bekend. De 78-jarige historicus schijnt namelijk een hekel te hebben aan de flauwe humor in het programma. In de populaire quizshow De Slimste Mens vertelde hij vrijdag dat video's van het satirische LuckyTV voor hem in hetzelfde straatje passen.

Het onderwerp komt ter sprake wanneer de kandidaten een fragment te zien krijgen van LuckyTV. In de video is te zien hoe kabinetsleden - Mark Rutte, Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge - met elkaar over vrouwen praten in 'Vak K'. Nadat de kandidaten alle antwoorden hebben gegeven, mengt de nationale brombeer zich in het gesprek.

'Mag ik nog even zeggen dat ik dit helemáál niet leuk vind. Ik vind het raadselachtig waarom die Van de Pavert met dit soort flauwigheidjes beroemd is geworden en als bijzonder geestig wordt gezien', sneert Van Rossem naar bedenker Sander van de Pavert. 'Het is kinderachtig op het niveau van Vandaag Inside. Puber pret... Treurige puber pret.'

Presentator Philip Freriks vraagt vervolgens of de kandidaten daar ook zo over denken. Die schijnen de filmpjes van LuckyTV wel te kunnen waarderen. Rob Goossens bekent zelfs dat hij het 'fantastisch' vindt, waarop de eenkoppige jury reageert: 'Wacht nou even. De mensen die hier op de hak worden genomen zouden in ieder geval moeten worden geraadpleegd: vind je het goed? Ja? Nee?'.

'Maar pleit je er nou voor om de satire aan banden te leggen, Maarten?', vraagt kandidate en hoofdredacteur van het AD Rennie Rijpma zich af. 'Ik pleit er niet voor om iets aan banden te leggen, maar ik wil er wel op wijzen dat, wat iedereen leuk schijnt te vinden, strontvervelende puber humor is.

Bekijk het fragment hier terug vanaf 30:50.

In Vandaag Inside werd eerder een bijzondere uitspraak van Van Rossem besproken, die vertelde dat hij het niet erg zou vinden om op live-televisie te sterven. Bekijk het fragment hieronder terug.

René snapt niets van uitspraak Maarten van Rossem: 'Allemaal onzin!'
1:54
René snapt niets van uitspraak Maarten van Rossem: 'Allemaal onzin!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.