Terug

Volg Vandaag Inside

Maarten van der Weijden hervat elfstedentriatlon na tijdelijke stop

21 juni 2023, 09:23

Maarten van der Weijden heeft dinsdag zijn elfstedentriatlon voor het goede doel hervat, nadat hij die tijdelijk moest staken wegens de weersomstandigheden. "Maarten zwemt weer", aldus een woordvoerder van de atleet.

Van der Weijden is bezig met de tocht om geld op te halen voor kankeronderzoek. Op het moment dat de olympisch kampioen het water uit moest wegens zware onweersbuien zwom hij in de plaats Ried (Friesland). Dat was rond 18.15 uur. Iets na 21.30 uur werd gemeld dat hij weer verder kon.

In een groot deel van Nederland was dinsdag code oranje van kracht wegens onweersbuien. Om de veiligheid van Maarten en anderen te garanderen werd uit voorzorg tijdelijk gestopt.

Van der Weijden is zondag begonnen aan zijn elfstedentriatlon waarbij hij achtereenvolgens 200 kilometer zwemt, 200 kilometer fietst en 200 kilometer wandelt. Voordat hij dinsdagavond het water was uitgegaan, had hij al bijna 137 kilometer gezwommen.

De olympisch kampioen waagde zich voor de kankerbestrijding al vaker aan dit soort evenementen. In 2021 bijvoorbeeld haalde hij 80.000 euro op met een vier dagen durende zwemtocht, in een stromingszwembad. Eerder dat jaar deed hij een thuistriatlon, in en rond zijn eigen huis. In juni 2019 zwom Maarten in 75 uur de 200 kilometer lange Elfstedentocht. In 2018 moest hij voortijdig opgeven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.