Terug

Volg Vandaag Inside

Lyon voor straf Europees duel in leeg stadion

Lyon voor straf Europees duel in leeg stadion

27 aug 2018, 14:19

NYON (ANP) - Olympique Lyon speelt de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League zonder publiek. De Franse club wordt door de UEFA gestraft voor ongeregeldheden in maart in het duel met CSKA Moskou. Fans staken vuurwerk af, gooiden van alles op het veld en ook waren er racistische spreekkoren te horen.

De UEFA legde Lyon een straf op van twee Europese thuisduels zonder publiek, maar eentje daarvan is voorwaardelijk. Als het binnen twee jaar weer misgaat, wordt die straf onvoorwaardelijk. Lyon moet ook een boete van 100.000 euro betalen.

De Franse club vreesde een zwaardere straf. Twee seizoenen terug ging het in de kwartfinale van de Europa League tegen Besiktas ook mis. Al voor de aftrap ontstonden vechtpartijen op de tribunes tussen supporters van beide clubs. Ze gooiden ook met vuurwerk, wat er toe leidde dat honderden toeschouwers het veld op vluchtten. Als gevolg van de chaos kon de wedstrijd pas drie kwartier later dan gepland beginnen. Ook tijdens het duel bleef het rumoerig.

De UEFA gaf Lyon toen een voorwaardelijke straf en een geldboete.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.