Terug

Volg Vandaag Inside

Luuk de Jong tegen Frenkie de Jong in halve finales Spaanse beker

Luuk de Jong tegen Frenkie de Jong in halve finales Spaanse beker

5 feb 2021, 14:59

De loting voor de halve finales van het Spaanse bekertoernooi heeft een ontmoeting opgeleverd tussen Sevilla en FC Barcelona, de clubs van respectievelijk Luuk de Jong en Frenkie de Jong. De halve finales gaan over twee wedstrijden. Sevilla speelt volgende week thuis, de return in Camp Nou is begin maart.

Met Karim Rekik en Luuk de Jong in de basis won Sevilla deze week in de kwartfinales met 1-0 bij Almería. Frenkie de Jong ontsnapte met Barcelona aan uitschakeling bij Granada, dat vlak voor tijd met 2-0 leidde. De ploeg van trainer Ronald Koeman wist in de laatste minuten op gelijke hoogte te komen en won na verlenging met 5-3. De Jong, de laatste weken toch al zo trefzeker, nam de vierde treffer voor zijn rekening.

De andere finalist komt uit het tweeluik tussen Athletic en Levante. Athletic bereikte vorig jaar samen met Real Sociedad de finale van het toernooi om de Copa del Rey. Die wedstrijd is echter nog steeds niet gespeeld. De Baskische clubs wilden wachten tot er na de coronacrisis weer fans het stadion in mochten, maar zo ver is het nog steeds niet. Het is de bedoeling dat Athletic en Real Sociedad op 4 april in Sevilla alsnog gaan uitmaken wie de bekerwinnaar van het seizoen 2019-2020 wordt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.