Terug

Volg Vandaag Inside

'Luuk de Jong mag al vertrekken van Xavi'

'Luuk de Jong mag al vertrekken van Xavi'

8 nov 2021, 16:03

Maandagmiddag werd Xavi officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona. De opvolger van Ronald Koeman liet tijdens zijn eerste persconferentie direct doorschemeren dat de selectie een boost kan gebruiken. Vooral in de aanval ziet Xavi veel ruimte voor verbeteringen en geeft Luuk de Jong weinig hoop op speeltijd.

'Wij zijn de beste club ter wereld. We kunnen geen nederlagen of gelijke spelen accepteren, wij moeten iedere wedstrijd winnen. We hebben de steun van de fans nodig, want we zitten in een moeilijke tijd, zowel sportief als economisch', zei Xavi. Ondanks de schuld van ruim 1 miljard euro hoopt Xavi komende winter al een slag te slaan op de transfermarkt. Volgens La Liga-baas Javier Tebas heeft Barça 20 miljoen euro beschikbaar aan transfers.

'We moeten ervoor zorgen dat we weer competitief zijn', gaf Xavi te kennen. Momenteel kampen de Catalanen voorin met personeelsproblemen vanwege blessureleed. Zo lijkt Ansu Fati wederom voor langere tijd uit de roulatie te zijn. Volgens de Spaanse krant Sport wil Xavi ruimte creëren op de loonlijst, waar nu onder andere nog Luuk de Jong op staat. De boomlange spits komt niet voor in de plannen van de nieuwe trainer, waardoor het huurcontract van De Jong voortijdig wordt beëindigd en hij weer kan terugkeren naar Sevilla.

De 31-jarige spits maakte tot nu toe 1 doelpunt in 9 wedstrijden voor de Catalaanse grootmacht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.