Terug

Volg Vandaag Inside

'Luuk de Jong is niet beter dan Wout Weghorst'

'Luuk de Jong is niet beter dan Wout Weghorst'

21 jan 2024, 22:54

Willem van Hanegem heeft zich in zijn column voor het Algemeen Dagblad uitgesproken over de spitspositie van het Nederlands elftal. De roep om Luuk de Jong vindt de columnist te ver gaan: ‘Hij is niet beter dan Wout Weghorst.’

Volgens De Kromme hoeft bondscoach Ronald Koeman niet naar Eindhoven te bellen: “Langzamerhand komt er rond hem een discussie op gang die geen discussie zou moeten zijn. De Jong wilde niet meer voor Oranje spelen en dat mag hij natuurlijk helemaal zelf weten. Maar nu hij een paar doelpunten heeft gemaakt en Memphis Depay al lange tijd nooit echt topfit is, zou Koeman volgens de kenners op zijn knieën naar Eindhoven moeten gaan om De Jong te vragen of hij op zijn besluit zou willen terugkomen. In maart zijn er weer interlands, het zal er dan vast weer over gaan.”

De voormalig-international ziet geen reden om de PSV'er bij de EK-selectie te halen: “De Jong heeft toch gewoon gezegd: ‘Veel succes met de kwalificatiereeks, maar roep mij alsjeblieft niet meer op.’ Nu we het ticket voor het EK binnen hebben, zou hij er misschien anders over denken. Als dat al zo is, is dat jammer. Alleen voor de buitencategorie zou je misschien nog een uitzondering kunnen maken. Dat is Luuk de Jong natuurlijk helemaal niet. Hij is niet beter dan Wout Weghorst. Die doet weleens gek of, liever gezegd, een tikkeltje overdreven, maar hij stond er wel steeds. Die verdiende zijn plek in de kwalificatie.”

De columnist ziet liever een andere speler op de spitspositie: “Ik zou zelf ook voor Joshua Zirkzee gaan, die in de Serie A echt mooie dingen laat zien. En misschien komt Memphis nog een keer fit terug. Maar De Jong, dat is gewoon een gepasseerd station.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.