Terug

Volg Vandaag Inside

Luuk de Jong: 'Het werd wel weer eens tijd'

Luuk de Jong: 'Het werd wel weer eens tijd'

11 okt 2019, 09:20

Luuk de Jong voorkwam donderdag met een doelpunt in blessuretijd puntenverlies voor Oranje. Ook voor de spits zelf was het doelpunt in de EK-kwalificatie tegen Noord-Ierland belangrijk. "Het werd weer eens tijd", zei hij na afloop lachend.

De Jong stapte in de zomer over van PSV naar Sevilla. Voor de Spaanse club scoorde hij tot dusverre nog niet. "Als je een tijdje niet scoort, wordt daar veel over gesproken. Ik ben dat inmiddels wel gewend", aldus De Jong. "Ik speel de laatste weken lekker. In de laatste fase lukt het gewoon soms niet. Tegen Barcelona had ik wel drie doelpunten moeten maken. Dan moet je doorknokken als speler. En ik kan ook heel belangrijk voor een team zijn als ik niet scoor, als aanspeelpunt. Ik kan anderen beter laten spelen."

Bij Oranje weet De Jong wat zijn rol is. Hij komt in principe alleen in de ploeg als er iets moet worden geforceerd. "Dit is mijn taak. Daar heb ik met de bondscoach ook goed over gesproken", aldus De Jong, die tegen Noord-Ierland in de 91e minuut met de 2-1 toesloeg. "Ik kon de bal in eerste instantie net binnenhouden. Toen dacht ik dat ie over de lat ging, maar hij bleef er net voor. Het was nog geen eenvoudig doelpunt."

De Jong hoopt ook snel bij Sevilla te scoren. "De kritiek is in Spanje wel vergelijkbaar met hoe het in Nederland gaat. Ik lees niet heel veel, maar je ziet altijd wel wat dingen voorbij komen. Maar ik heb het vertrouwen van de club en de trainers. Dat is lekker."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.